Medeltidsstaden Visby på Gotland har vi besökt flera gånger och det är verkligen som att komma utomlands då mycket känns så annorlunda än fastlandet. Som gammal Hansa-stad med den väl bevarade ringmuren runt gamla staden kan man verkligen leva sig in i hur det var att leva på medeltiden. Visby är också utsett till världsarv av Unesco. Många vackra gator kantade av rosor längs de fina husen gör att man kan gå runt hur mycket man vill. 

Visby

Rosbeväxta gränder 

Visby Almedalen

Almedalen i Visby

Vandra runt ringmuren

Att följa ringmuren på utsidan och ibland även på insidan är en fin tur. Ofta stannar vi till och tittar på detaljer i muren eller i husen, eller njuter av det gröna områden utanför och ibland när man ser det blå havet nedanför. Vi rekommenerar även den botaniska parken som har alla möjliga träd och växter, ex ett mullbärsträd dingnande av bär när det är säsong. Hyra cykel och ta en tur längs havet är också fint. Sen så finns det många trevliga restauranger med spännande rätter.  Ibland har vi hyrt bil och åkt runt på ön.

Visbyhus

Visbyhus i grönska

VIsbymur

Medeltida stadens mur

Våra tips

  • Strosa runt ringmuren
  • Botaniska trädgården
  • Hyr cykel
  • Gå runt planlöst i stan

Kombinera med

Hitta hit

  • Båt (man kan ta med cykel och bil) eller flyg 
  • Hitta ditt boende via den gröna Booking-rutan nedan 
Booking.com
Fånga Sverige

NY BOK AV SVERIGEINSPIRATION

Fånga Sverige
- Upptäck och bocka av i vårt fantastiska land!

Fånga Sverige listar pärlorna i vårt fantastiska land. Här finns de högsta vattenfallen, vackraste tågsträckorna, mysigaste småstäderna och det bästa från varje landskap.

Läs mer om boken här.

Läs ett smakprov ur boken här
(och klicka på Läs ett smakprov)