Vi letade efter ett skönt och mysigt spa i eller strax utanför Göteborg och fastnade för Art Garden Spa, som ligger på Hisingen. Det verkade av beskrivningen vara delvis japanskt inspirerat och vi som gillar sånt blev nyfikna. Och det visade sig vara klart över förväntan när vi väl kom dit. Vi hittade många härliga varma bassänger och sköna platser att sitta på. Kanske var kanelbastun (!) den bästa bastun även om det fanns flera olika. Verkligen en genomtänkt spa med många funktioner och samtidigt en vacker design.

Samtliga bilder är från Art Garden Spas hemsida

Art Garden Spa

Japansk tvagningsceremoni

Spa med japansk känsla

Det känns som Art Garden Spa har influerats av flera olika spa, exempelvis Yasuragi Hasseludden i Stockholm, men velat göra det på sitt sätt. Kanske har man tagit det bästa från olika typer av spa man sett och skapat sin oas. Vi tycker att Art Garden Spa har tänkt till på många sätt och skapat miljöer som är mysiga och trevliga. Det är mycket träkänsla överallt, och vacker design i harmonisk stil tycker vi. Vi rekommenderar verkligen att börja spa-vistelsen med en japansk tvagningsceremoni där man häller varmt vatten över sig.

Art Garden Spa

Varma källor inomhus med smal kallbassäng emellan

Många bassänger och olika bastur

Det finns flera olika varma bassänger, såväl ute och inne. Utomhus finns det en som är med stora vackra keramikplattor och som vi föredrog framför den andra som var av rostfritt stål (inte lika mysig). Skönt att kunna sitta ute och titta på himlen. Inne finns ett stort rum med en tudelad varmbassäng upplyst i olika färger och med en smal kallbassäng emellan. Det finns även en bubbelpool och en liten kallbassäng till. Det finns flera bastur, där kanelbastun (!) med vacker utsikt var vår favorit. Vi provade inte isbastun, men däremot den lilla infraröda och så de vanliga – ång- och våt/torrbastu.

Art Garden Spa

Bubbelbad

Ljus- och mörkerrum och mycket mer

Vi hittade många små olika rum med sina specifika funktioner, ex ljusterapirum och mörkerrum. Det finns flera olika vilorum med kreativa varianter på vilostolar, ex vattenfylld madrass. Det finns även yoga- och meditationsrum. När vi var här så var det senhöst men är man här under sommarhalvåret så kan man även tillbringa tid utomhus. Nu blev det bara utomhuskällorna och utomhusbasturna. Spa:et heter ju Art Garden Spa och både inne och ute så får man en känsla av en vackert designad trädgård som man går runt och njuter i. Nästa gång får vi komma under lite varmare årstid så man kan vara mer utomhus. 

Art Garden Spa

Art Garden Spa sett utifrån

P

Fördelar

  • Varma källor ute och inne
  • Många mysiga platser att vila och bara-vara på
  • Flera bastur, ffa kanelbastun
  • Även infrabastu
  • Kallbad
  • Skön bubbelpool (ren massage)
  • Trevlig design
O

Nackdelar

  • Lite trångt i omklädningsrummet
  • Kö till bubbelpoolen
  • Lite krångligt att ta sig hit

Kombinera med

Hitta hit

Vi som tagit det sköna tåget till Göteborg i Västergötland och inte hyrt något fordon åkte då spårvagn och buss ut till spa:et som ligger en bra bit ut på Hisingen. Det var lite svårt att hitta sista biten då vår gps visade fel ställe, men tillslut kom vi fram efter ha irrat runt i ett industriområde. För hotellet ligger faktiskt mitt bland industrier men känns ändå som en härligt grön oas när man kommit in till stället som också är ett hotell – Arken hotell. Adressen är Oljevägen 100, men som sagt, i vissa gps:er får man skriva gamla adressen – Nordatlanten 100. Åker du kollektivt från Göteborgs centrum så får man byta på ett ställe. Åker man bil finns gott om parkering utanför hotellet. För att boka rum så skriv Arken Hotel & Garden Spa (och klicka på namnet som föreslås) i gröna rutan nedan.

Booking.com
Fånga Sverige

NY BOK AV SVERIGEINSPIRATION

Fånga Sverige
- Upptäck och bocka av i vårt fantastiska land!

Fånga Sverige listar pärlorna i vårt fantastiska land. Här finns de högsta vattenfallen, vackraste tågsträckorna, mysigaste småstäderna och det bästa från varje landskap.

Läs mer om boken här.

Läs ett smakprov ur boken här
(och klicka på Läs ett smakprov)