Vi tillbringade några riktigt härliga i Göteborg. Här finns massor att göra oavsett vilken årstid man kommer hit. Nu senast var vi här i november och bland annat var vi på ostindiefararen Götheborg, på sköna Art Garden Spa och på en riktigt bra fiskrestaurang. Här kommer våra tips på saker du kan göra i Göteborg. 

Ostindiefararen Götheborg

Ostindiefararen Götheborg. Foto: Svenska Ostindiska Companiet

Ostindiefararen Götheborg

Ett ”måste” är att göra en tur ombord på storslagna och vackra ostindiefararen Götheborg – ett skepp i 1700-tals stil även om det är byggt i nutid. Dessa skepp fraktade porslin, te och siden från Kina i Ostindien och att gå runt ombord är som att förflytta sig 250 år tillbaka i tiden. Här finns riktiga kanoner, mysiga kojer och massor av rep. Häftigt också att sitta i aktersalongen och få känslan av dåtidens finrum. Läs mer här om vårt besök på Ostindiefararen Götheborg.

Spårvagnar i Göteborg

Överallt spårvagnar i Göteborg

Spårvagnarnas stad

Ett signum för Göteborg är alla spårvagnar. Det är ett trevligt sätt att åka runt och se hela staden. Man kan åka kors och tvärs och köper man ett en- eller flerdygnskort så behöver man inte ha bråttom. Ta en tur till Majorna, Masthugget eller varför inte hela vägen till havet och Saltholmen där man kan ta båt ut i skärgården på samma kort. Eller upptäck Hisingen, Örgryte och Slottskogen.

Art Garden Spa

Art Garden Spa i Göteborg

Art Garden Spa

Vi ville göra ett besök på ett mysigt och härligt spa i Göteborg, och valde mellan Hagabadets klassiska spa, Upper Room i Gothia tower, Tree top hotell och Art Garden Spa. Det första hade vi varit på, och några spa hade inga bra öppettider så vi valde det delvis japanskt inspirerade Art Garden Spa, som ligger på Hisingen en bit bort från stan. Trots våra höga förväntningar blev vi glatt överraskade av detta spa, det hade så många mysiga ställen att bara-vara på. Flera olika varmbassänger såväl ute som inne, och olika bastur där kanelbastun var vår favorit. Det fanns även många vilstolar, sköna rum och annat trevligt. Läs mer om vårt besök här i separat inlägg. 

Universeum

Det spännande upplevelsecentret Universeum 

Universeum – upplevelsecenter för vetenskap

Universeum är som ett sorts museum och samtidigt ett center för vetenskap. Det är en mycket häftig upplevelse att gå igenom detta mångfasetterade ställe. Ta god tid på dig, här finns allt från regnskogsvandring, hajar & andra fiskar, reptiler, en hel del om rymden, en stor teknikverkstad osv osv. Att gå genom regnskogsdelen där fåglar och andra varelser går fritt var en annorlunda upplevelse. Här kan man vara nästan varje gång man är i Göteborg.

Styrsö i Göteborgs skärgård

Styrsö i Göteborgs skärgård

Göteborgs öar (skärgård)

Göteborgs skärgård är inte så stor men det är mysiga öar att besöka, och det är lätt att ta sig ut hit. Det går båtar som ingår i kollektivtrafiken ut till de bilfria södra öarna, och till norra delen går det gratis bilfärjor. Vi har bland annat varit på Brännö och Styrsö men även på andra öar som Öckerö. Göteborgs skärgård karaktäriseras av fina klippor där det oftast är knökfullt med hus på men det finns även ställen där det är mer natur. Om du vill bada, så se då bara till att undvik brännmaneter, för de är rätt många.

Lisebergs nöjespark

Lisebergs nöjespark

Lisebergs nöjespark

Självklart ska vi nämna Liseberg om man ska till Göteborg. Nu var det länge sen vi själva var där, men vi har härliga minnen kvar. Det är Sveriges största nöjespark och här finns massor av attraktioner att åka eller andra saker att uppleva. Är du här månaden före jul så passa på att upplev Jul på Liseberg då parken har öppet och dessutom har julmarknad. 

Vy över Ullevi i Göteborg

Vy över arenan Ullevi

Mer att göra i Göteborg

Det finns givetvis mycket mer att uppleva och göra i Göteborg. Vi brukar gärna gå i Slottskogen där det även finns ett litet zoo. Missa inte Trädgårdsföreningen som ligger nära Centralstationen, det är en fin park som även har varma växthus. Operan alldeles vid Göta älv har vi inte besökt än men lär vara värt besöket. Man kan även åka Paddan eller andra båtar på vattnen runt stan. Feskekörka och saluhallen är ett tips för dig som gillar fisk och andra färska matvaror. Gillar du fotboll finns flera lag att titta på. Du kan också promenera i Haga, de gamla arbetarkvarteren, eller längs kajerna vid Göta älv. Eller promenera i centrala Göteborg och gå sen längs Avenyn upp till Poseidon vid Götaplatsen. Där finns även Göteborgs konstmuseum som lär vara riktigt bra. Kolla även in Sveriges högsta byggnad – Karlatornet, som ligger på Hissingen. 

Dorsia hotell & restaurang

Dorsia – hotell och restaurang

Äta och bo i Göteborg

Vi har haft många bra boenden i Göteborg under åren. Det senaste, Scandic Opalen, toppade nog alla, kanske pga den fantastiska utsikten eftersom vi bokade ett panoramarum högst upp (se bilden över Ullevi ovan). Nästan så man inte ville lämna rummet. Man kan även bo på båten Barken Viking i Göta älv, som ni ser på toppbilden. Restauranger finns även det många bra. Senast var vi på Sjöbaren i Haga där vi åt en suverän skaldjursrätt och en god fisksoppa. Sen finns häftiga Dorsia som är både restaurang och hotell, inredningen är något speciell som ni ser på bilden. För att hitta ditt boende så använd den gröna Bookings-rutan nedan.

BOCKA AV DET DU SETT I GÖTEBORG

Mycket av det som nämnts i detta inlägg om Göteborg kan du bocka av i vår bok ”Fånga Sverige” – Läs mer här.

 

Våra tips

Kombinera med

Hitta hit

Art Garden Spa

Art Garden Spa

Liseberg

Liseberg

Sjöbaren

Sjöbaren

Dorsia hotell

Dorsia hotell

Styrsö

Styrsö

Ostindiefararen Götheborg

Ostindiefararen Götheborg

Universeum

Universeum

Slottsskogen

Slottsskogen

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen

Scandic Opalen hotell

Scandic Opalen hotell

Feskekörka

Feskekörka

Göteborgsoperan

Göteborgsoperan

Saluhallen

Saluhallen

Götaplatsen

Götaplatsen

Karlatornet

Karlatornet

Hagakvarteren

Hagakvarteren

Botaniska trädgården

Botaniska trädgården

Booking.com
Fånga Sverige

NY BOK AV SVERIGEINSPIRATION

Fånga Sverige
- Upptäck och bocka av i vårt fantastiska land!

Fånga Sverige listar pärlorna i vårt fantastiska land. Här finns de högsta vattenfallen, vackraste tågsträckorna, mysigaste småstäderna och det bästa från varje landskap.

Läs mer om boken här.

Läs ett smakprov ur boken här
(och klicka på Läs ett smakprov)