Vi har varit på rätt så många spa i hela Stockholmsområdet och upplevelsen är oftast positiv men det finns några spa som vi gillar extra mycket. Så här ska vi lista 5 mysiga spa nära Stockholm. Vi vill passa på att säga att det händer regelbundet förändringar inom spa-området, vissa byter ägare, några bygger ut, men vi försöker hålla listan uppdaterad i den mån vi kan. Ha en fin spa-vistelse!

En överraskning – Water Lounge

Ett spa som överraskade oss med sin höga kvalitet var Water Lounge. Det ligger i Hotel Nova Park precis bredvid E4 i Knivsta, Uppland, 5 mil från Stockholm och 1,5 mil från Uppsala. Att det låg vid E4:an gjorde faktiskt ingenting, det märkte vi inte av inomhus. Varenda detalj i deras spa var kolosalt genomtänkt och vackert. Vi övernattade även och den 5 rätters som ingick i weekendpaketet var helt fantastisk, likaså afternoon-tea-buffén. 

Water Lounge Knivsta

Water Lounge i Knivsta – en av våra mysiga spa nära Stockholm

Havsbadens spa med havsutsikt

Hotellet med sitt trevliga spa ligger i Grisslehhamn i Roslagen, ca 11 mil från Stockholm. Här har vi varit flera gånger, och de gjorde en rejäl ombyggnad för några år sen vilket förbättrade spa-avdelningen väldigt mycket. Nu finns nu flera bassänger både ute och inne, bubbelpooler och många olika bastur att välja bland. Utsikten mot Ålandshav är fin. De har även gjort om restaurangen så den har blivit trevlig och mer mysig. Dock har vi inte övernattat än, men vet andra som gjort det och är nöjda. Läs mer om vårt besök här.

Havsbadens spa

Bubbelpooler på Havsbadens spa

Centralbadet – en oas mitt i Stockholm

Alldeles vid gågatan Drottninggatan ligger denna anrika badanläggning där vi skaffat klippkort för att det är så skönt och samtidigt så lätt att ta sig dit. Här finns förutom den otroligt vackra bassängen även en fin spa-avdelning med bubbelpool, relaxbad, varm-kallbad, skönt vilorum, flera olika bastu och även vår favorit infraröd bastu. Givetvis finns behandlingar för den som vill. Och man kan äta inom spa-avdelningen i den ekologiska restaurangen. Läs mer om vårt besök här.

Centralbadet i Stockholm

Anrika Centralbadet i Stockholm

Gimo herrgårds spa

Detta mysiga spa ligger i Gimo i Uppland, ca 11 mil från Stockholm och 5 mil från Uppsala. Spa-loungen ligger alldeles vid vattnet och från utomhuspoolen kan man hoppas direkt ner i sjön eller gå in i bastun.  De har även behandlingar och vi gjorde en chokladmassage. Vi övernattade på herrgårdens fina rum och åt en lyxig middag på kvällen. 

Gimo herrgårds spa

Gimo herrgårds spa

Yasuragis japanska bad

En favorit av mysiga spa nära Stockholm. Trots mycket betong skapar den harmoni genom sitt lugn a´al Feng shui. Yasuragi ligger ca 1,5 mil från Stockholm, högt ovanför vattnet där båtarna glider förbi nedanför. Här är det alltså lugnet, harmonin och den japanska känslan det som lockar. Inga mobiler som stör, bara närvaron i nuet. Här finns sköna varma källor såväl ute som inne och här finns efter ombyggnaden för några år sen flera olika sorts bastu, fler olika bassänger, flera viloplatser, behandlingar och gungande vilstolar i det tysta rummet. Maten är japansk, och vi har även övernattat en gång även om vi föredrar att göra dagsbesök. Läs mer om vårt besök här.

Yasuragi Hasseludden

Lugn på Hasseluddens yasuragi

BOCKA AV SPA DU VARIT PÅ

Det finns flera sköna spa i Sverige som du kan bocka av i vår bok ”Fånga Sverige”  Läs mer här.

 

Kombinera med

Yasuragi Hasseludden

Yasuragi Hasseludden

Centralbadet

Centralbadet

Gimo herrgård

Gimo herrgård

Havsbaden

Havsbaden

Water Lounge Nova Park

Water Lounge Nova Park

Mysiga spa nära Stockholm – i Uppland och Södermanland (Sörmland)

Booking.com
Fånga Sverige

NY BOK AV SVERIGEINSPIRATION

Fånga Sverige
- Upptäck och bocka av i vårt fantastiska land!

Fånga Sverige listar pärlorna i vårt fantastiska land. Här finns de högsta vattenfallen, vackraste tågsträckorna, mysigaste småstäderna och det bästa från varje landskap.

Läs mer om boken här.

Läs ett smakprov ur boken här
(och klicka på Läs ett smakprov)